Законопроектът отлежавал „доста дълго време“, но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание

ГЕРБ и ДПС предлагат промени в Закона за хазарта, с които се ограничават рекламата и разпространението му. Проектопоправките са внесени от депутатите Теменужка Петкова и Йордан Цонев. Двамата дадоха брифинг по темата в Народното събрание.

Дали обаче ще има време за приемането на поправките? Според депутати парламентът ще работи до края на тази седмица. После Народното събрание ще е във великденска ваканция, а няма да функционира и в предизборната кампания, която започва на 10 май.

Йордан Цонев обясни, че законопроектът им отлежавал „доста дълго време“. Той включвал мерки в няколко посоки. 

„Но най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата“, посочи депутатът от ДПС. „Законопроектът забранява реклама в телевизии, в медии, включително онлайн, включително сайтове, печатни, във всички видове медии„, обясни още той. 

Тя да остане разрешена на билбордове, в спортни зали и на екипировки, когато те не са свързани с непълнолетни лица, предлагат още от ГЕРБ и ДПС. 

След въпрос дали ще остане възможността по телевизиите да се съобщават бонуси на хазартните игри, Йордан Цонев увери, че това вече няма да може да се случва. 

Гледайте тук:

 

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version