Общински съветник подаде сигнал до териториалния директор на ЦАУ „Приморие“ Наталия Аргирова

Пространството, което Happy използва на бул. „Алеко Богориди“ рязко се увеличава в късните вечерни часове, сигнализират граждани.

Общинският съветник Иван Иванов внесе през седмицата сигнал до териториалния директор на ЦАУ „Приморие“ Наталия Аргирова, с който уведоми, че площта на Happy и съседните заведения расте.

„Получих сигнал от жители на Бургас, че след 20:00 часа по бул. “Алеко Богориди” се наблюдава разполагане на допълнителни маси от страна на някои заведения, което от своя страна затруднява и преминаването в този район по това време на денонощието. Реших лично да се убедя в твърденията на гражданите и се разходих по бул. “Богориди”. Установих, че в горната част наистина се наблюдава струпване на маси, които според мен затрудняват спокойното движение на всички преминаващи и променя историческия облик на най-емблематичната улица в нашия град“, пише в експозето си на сигнала до администрацията Иван Иванов.

Той уточнява, че е посетил  ЦАУ „Приморие“ и се е запознал с одобрените схеми за поставяне на маси. Това още повече засилило съмнението в него.

„Не изключвам някои търговски обекти да не се спазват параметрите в издадените разрешителни и да злоупотребяват с разполагане на маси. Бул. “Алеко Богориди”. Това е най-посещаваното място от жителите и гостите на града и оттам преминават хиляди граждани, за които ние трябва да създадем максимален комфорт, за да се наслаждават на архитектурата и историята на тази улица. Именно поради тези причини смятам, че трябва да се засили контролът и да се извършат нужните проверки, за да се установи дали се нарушава общественият ред“, допълни Иван Иванов.

Той публикува и няколко снимки, които действително показват, че има необичаен брой маси пред „Хепи“ и още няколко обекта по булеварда.

След 20 часа се появяват нови маси. Дали те са част от одобрената схема, се питат гражданите 

 

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version