И цензурирал ли е критично съдържание за ковид ваксините във Фейсбук под натиска на Байдън

Целта на живота ми е да бъда свободен и да помогна на други хора да бъдат свободни. Не давам пари за реклама на „Телеграм“, за разлика от други социални мрежи, които плащат милиони. Вече имаме над 900 милиона потребители в „Телеграм“, на ден се присъединяват 2.5 милиона нови потребители – всичко това е сила, с която трябва да се съобразяват. 

Това са част от акцентите в интервюто на Павел Дуров, основател на „Вконтакте“ и „Телеграм“, пред американския журналист Тъкър Карлсън.

Още един акцент: За мен беше обидно да наричат „Вконтакте“ с името „руският Фейсбук“, тъй като имаме иновативни решения и постижения далеч преди „Фейсбук“. Ние предвидихме развитието на социалните мрежи за години напред.

Изкуственият интелект възпроизведе първия разпит на руския милиардер Павел Дуров (ВИДЕО)

И сега най-важното в това интервю на Дуров, излъчено през април:

През 2012 година за първи път получават искане от руските власти, в което се настоява „Вконтакте“ да им предоставя имената на организаторите на антиправителствени протести. Дуров отказва, искането се повтаря отново през годините и Дуров отново отказва.

В крайна сметка натискът на Кремъл принуждава Дуров да продаде своя дял на компанията „Вконтакте“ и да напусне страната, избирайки свободата – личната и на своя бъдещ бизнес. Опитва се да развие бизнес в САЩ, където обаче е подложен на твърде силен интерес от ФБР. Стига се до опит да бъде вербуран негов ключов инженер, който чрез набор от инструменти с отворен код да предостави скрит достъп до системата на „Телеграм“.

Всичко това го принуждава да напусне и САЩ и накрая да се установи в Дубай, като е любопитен какво крие бъдещето.

Всичко това е важна предистория за изненадите на бъдещето пред Павел Дуров.

Първата изненада на бъдещето се оказа арест на Дуров на 25 август 2024 г. в Париж. Като се има предвид, че през 2021 година той получава френско гражданство по ускорена процедура, може да се стигне до извода, че Павел Дуров се е чувствал сигурен точно във Франция. Неговият арест е извършен с нелепи и неизяснени все още обвинения – иронично тези обвинения са в „отказ да сътрудничи“ за разкриване на престъпления.

Това е само претекст, разбира се – причината е именно отказът да сътрудничи и да предоставя информация на трети страни. Това, което не направиха Кремъл и Белия дом – да арестуват Дуров – това го направи Макрон в услуга на своите задкулисни господари. И то със същите обвинения, с които и Кремъл на Путин, и Белия дом на Байдън притискат Дуров за сътрудничество.

Едва ли би било приятно на Макрон, ако някой притисне Дуров да предоставя информация за личния канал на френския президент в „Телеграм“. Но да се търси базисен морален критерий в политиката е явно плод единствено на наивност.

Как ще продължи тази сага с ареста на собственика на „Телеграм“ – това можем само да предполагаме.

Сигурното е, че причините за арестуването на Павел Дуров показват защо не е арестуван Марк Зъкърбърг. Защото за разлика от руснака, Зъкърбърг е оръдие на Сорос и задкулисието. А доколкото самият Макрон е марионетка на Сорос, може да се предполага кой точно арестува Дуров.

Но да се върнем на Фейсбук. Самият собственик го казва в свое специално обръщение ден преди ареста на своя конкурент – Зъкърбърг признава, че под натиска на Белия дом на Байдън е цензурирал критично съдържание за Ковид-ваксините. Фактът на цензурата не е изненада – лично съм я изпитвал на гърба си с два напълно заличени ФБ-профила в Истанбулската битка през 2018 година. Изненада е самото признание на Зъкърбърг за принудата от Байдън да цензурира съдържание в своята социална мрежа Meta.

Фейсбук призна, че САЩ са оказвали натиск за цензуриране на „неправилно“ съдържание за COVID

Интересно е също така какво това момче не признава – защото смазването на всяка критична мисъл срещу ЛГБТ движението на днешното време говори за много по-обширна цензура. Ще видим дали няма да има още признания в близко бъдеще…

Александър Урумов показа в Бургас защо джендър идеологията е „Пътят към Армагедон“

И още по-интересно е напълно лишеното от логическа връзка обещание – в същото това обръщение – Зъкърбърг да не се намесва в предстоящата президентска битка в САЩ, включително и да не финансира нито една от двете страни. Какво общо има едното с другото.

Много интересно.

Особено на фона на 400 милиона долара, които той наля в кампанията на Байдън през 2020 година, буквално в дните преди изборите в ключови окръзи на ключови за крайната развръзка щати.

Зъкърбърг тича пред вятъра – ето това е изводът от признанието на този лукавец. А вятърът може да се окаже ураган – и в този случай неговото име със сигурност е Доналд Тръмп.

Ако това е така, предстои да видим разпадането на цялата отровна медийна мрежа на глобалисткото задкулисие.

През ноември ще видим какво крие бъдещето.  

 

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version