На първо време ще се разработят линии от градове с големи български диаспори 

Авиокомпания BurgasAir да поеме мисията за организирането на целогодишни полети от Бургас до няколко европейски дестинации. Тази екзотична идея лансира Момчил Камбуров, който представи екшън план за развитието на бургаския терминал.

В последните седмици недоволството срещу концесионера „Фрапорт туин стар мениджмънт еърпорт“ АД ескалира, след като стана ясно, че компанията смята да затвори бургаското летище за 6 месеца и да насочи трафика към Варна. И без темата е чувствителна за туристическия бранш, тъй като от години остава усещането, че „Фрапорт“ дискриминира Бургас за сметка на Варна. Това показват и данните, които сочат, че от 2019 година насам трафикът към летището на Южното Черноморие е намалял с 36 %, а към Северното се е увеличил драстично, а извън сезона има 10 целогодишни линии. 

„Създаването на бургаска авиокомпания е съвсем сурова идея. Но смятам, че има потенциал за редовни линии за полети от Бургас, които да са базирани на така наречения „етнически трафик“. Българите, които живеят в Германия в момента са 400 000. Към този етнически трафик ще бъдат допълнително продавани седалки на туроператорите, като един самолет ще лети редовно от Бургас, а други два самолета ще за други авиокомпания на така наречения ”мокър лизинг”. Целта е да се намали стопанският риск за фирмата, като дейността се разпредели в две отделни зони – редовни линии и „мокър лизинг”, обясни Момчил Камбуров. 

Той аносира, че до края на април да бъде представен бизнес-план на стартъп компанията. Ще бъдат търсени инвеститори, а поканени ще бъдат и общините.  

Презентацията на Момчил Камбуров бе най-любопитната част от срещата, която се проведе при областния управител Пламен Янев днес. Припомняме, че 80 % от кметовете в региона не се явиха на срещата, с което поставиха под въпрос значимостта на областния управител. (ВИЖТЕ ТУК)

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version