Общини и представители на туристическия бранш се събраха в Областна администрация, за да обсъдят възможностите за развитието на терминала

Стратегическа среща за развитието на летище Бургас провежда в този момент в Областна администрация. В нея участват туристически организации. Поканени бяха представители на всички общини. Част от кметовете на стратегическите общини не дойдоха. 

Мотивите им са, че тази среща няма да доведе до решаващ резултат. А е напълно възможно в следващите дни областният управител Пламен Янев да бъде сменен. 

В Областната администрация влязоха  кметът на община Камено Жельо Вардунски, кметът на Созопол Тихомир Янакиев, кметът на община Сунгурларе Димитър Гавазов, зам.-кметът на Малко Търново Деян Йотов, кметът на Руен Ахмед Мехмед. Всички те са на мнение, че ще подкрепят идеята на кмета на Поморие Иван Алексиев за създаване на фонд, който да финансира полетите за Бургас. Това е от изключително значение за развитието на целия регион, смятат те.

Поканени са и гости от държавното летище Пловдив, което в последните две години оперира изключително успешно. Ще се търси техният опит, за да се пренесе и в Бургас.

Идеята е след днешната среща към концесионера „Фрапорт туин старт мениджмънт еърпорт“ АД и Министерството на транспорта като концедент да бъдат отправени конкретни предложения.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version