На президента споделих, че поемам с чувство за отговорност да бъда министър-председател. България има нужда от стабилност, но тя трябва да е върху основа на стабилност и прозрачност, споделена отговорност, равнопоставеност, общи приоритети и общо желание да върви страната напред чрез реформи. Затова дойдохме заедно с ПП-ДБ. Бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още кратко време. Надяваме се да бъдем способни в следващите 24 да финализираме преговорите. Споразумението и съставът на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено“, каза Мария Габриел, след като прие мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

„Нямаме различия по отношение приоритетите на страната. Приоритети, реформите и МС вървят ръка за ръка. Не приемам срок от 7 дни. Трябва да изчистим споразумението в максимално кратък срок. Това очаквам. Преговорите продължават този следобед, това е, което сме се разбрали“, подчерта тя.

В пакет трябва да вървят споразумението и съставът на Министерския съвет. Сега вече имаме съгласие, че споразумението ще бъде подписано. Ще погледнем състава. Този състав, който беше представен, го виждаме за първи път и в този вид е неприемлив за нас“, категоричен е Николай Денков от ПП-ДБ.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version