Защо се стигна до обвинения и твърдения за отправени заплахи в БСП и как напрежението в редиците на социалистите ще повлияе върху представянето им на вота? Темата коментира Гергана Алексова, заместник-председател на Контролната комисия на БСП, в студиото на „Здравей, България”.

„Деловодството на „Позитано” е отключено. Относно членовете на ЦИК – прочетох протокола и изгледах на живо заседанието им. Вчера самите членове на ЦИК опровергаха слуховете за заплаха, а ако има, има органи за това, които могат да бъдат сезирани”, заяви тя.

„Трябва да изследваме нашата партия като жив организъм. Тя е на 130 години, но има традиции в нея. Когато бъде избран председател, той да получи своето пълномощно от стария. Същото се случи с Корнелия Нинова, която получи такова от Михаил Миков“, каза още тя.

По думите ѝ това е прецедент в историята на партията. „Такова нещо не се е случвало в БСП, за да има практика. Практиката и уставът казват, че когато председателят подаде своята оставка, неговите правомощия се прекратяват незабавно по собственото му желание”, поясни Алексова.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version