Вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че в МВР вчера е постъпил сигнал, че има опасност за живота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Очаква се по-късно днес да бъде решено дали има нужда да му бъде назначена охрана от Националната служба за охрана (НСО).

„Имаше подаден сигнал за Ахмед Доган, който беше адресиран до ДАНС и НСО, както и до МВР. Съобразно нашите компетенции бяха предприети действия, защото в сигнала се казва, че има смущаващи и притеснителна информация, обезпокояващи данни за сигурността на почетния председател на ДПС. Нямаше никаква конкретика от кого са тези данни. След подаване на сигнала обезпечихме мястото, където се намираше почетния председател и започнахме проверка. Проверката е приключила, документите са предадени на прокуратурата и днес НСО ще заседава на базата на нашите данни. Комисията по Закона за НСО ще преценява застрашен ли е Ахмед Доган и каква е тази заплаха. Има служители на охранителна фирма, които са упълномощени от собственика”, коментира Илков.

Вътрешният министър добави, че МВР няма как да се меси в частен казус, но служители на полицията ще останат на място, за да се гарантира общественият ред.

По-късно през деня депутатът Димитър Николов обясни, че има информация, че МВР е отказала да охранява Доган. Разполагал и с данни, че се очаква повторение на сценария от „Бояна”. „Ще има ескалация на напрежението”, категорични са поддръжниците на почетния председател в Росенец.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version