Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста
Любопитно

Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста

25.07.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Тези-свински-шишчета-подлудяват-всички-с-аромата-си,-а-тайната-е-толкова-проста
Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста


Опитни скараджии я разкриха

Лятото е време за пикници и барбекюта. Без съмнение мнозина свързват последното с ароматни скари и деликатесите, които може да приготвим на тях.

Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни скараджии за това има ли тайна при приготвянето на перфектното месце, метнато върху скарата.

„Да! Има няколко тънкости!“ – категорични са скараджиите.

„Важни са няколко неща при приготвянето на ароматно и вкусно месо на скара! Има лесна рецепта за шишчета от свински врат, които подлудяват всички още с аромата си, а за вкуса да не говорим“, казват скараджиите.

Ето как да приготвите най-вкусните свински шишчета на скара: Необходими продукти: Свински врат – 1 кг Лук – 3 средни глави лук Чесън – 5 скилидки Сол, подправки, черен пипер – на вкус Соев сос – за марината Растително масло (оли) – за смазване Начин на готвене: „Измийте свинското, подсушете и нарежете на равни квадратчета. Желателно е дебелината им да бъде приблизително три сантиметра“, казват скараджиите.

Нарежете лука на половин пръстени.

За марината смесете лук, чесън, сол, любими подправки и черен пипер. Полейте с малко олио и соев сос.

Поставете месото в маринатата и разбъркайте добре. След това покрийте съда с марината и месото с прозрачно фолио (може и с кърпа) и го поставете в хладилника. 

„Месото може да се използва след четири до пет часа, но е по-добре да го оставите за един ден. Колкото по-дълго държите месото, толкова по-сочно става“, категорични са скараджиите.

Пече се с лук. Можете да добавите и домати.

„Най-добре е да приготвите шишчетата на въглищна скара, но и на електрическа ще се получат добре. Все пак ако има как – заложете на въглищата“, казват скараджиите и поясняват: 

„От време на време обръщайте шишчетата, а освен това и ги намажете с масло – ще станат още по-крехки и вкусни“.

Сервирайте готовия кебап със сос, зеленчукова салата или картофи. Добър апетит!

Важно: калорично съдържание – 280 kcal на 100 ml; време за готвене – от 4 часа до 1-2 дни (в зависимост от това колко дълго оставяте месото да се маринова). / jenata.blitz.bg  

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.