Става за нула време
Класическата комбинация от ябълка и канела е гарнирана с вкус на банан. Получава се луксозна нежна комбинация, която гали небцето.
Необходими продукти: 300 грама извара 100 грама или 1 брой лаваш 1 брой банан 3 броя ябълки 1 жълтък 15 грама орехи Канела на вкус Захар на вкус
Начин на приготвяне: Натрошаваме банана. Добавaме изварата и разбъркваме. Разпределяме върху повърхността на лаваша. Лавашът може да се намаже с масло или заквасена сметана по избор. Почистваме ябълките, минаваме ги на ренде. Ако ябълките са сочни, изстискаме сока. Добавеме канела на вкус и захар на вкус. Разстиламе ябълките върху лаваша със слой извара. Може да добавим и накиснати във вода стафиди. Навиваме на руло. Разстиламе го във форма, намазваме с жълтък. Печем за 20 минути на 190 градуса.
Съвет – пълнежът може да бъде заменен с всякакви плодове, плодове, ядки. Към тях можем да добавим извара или заквасена сметана, спрямо лични предпочитания.