Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Рецептата на баба Златка за домашна шаурма: вкусна и безопасна
Любопитно

Рецептата на баба Златка за домашна шаурма: вкусна и безопасна

13.07.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Рецептата-на-баба-Златка-за-домашна-шаурма:-вкусна-и-безопасна
Рецептата на баба Златка за домашна шаурма: вкусна и безопасна


Тя е толкова вкусна и хрупкава, колкото прословутата улична храна

Лятото е времето, в което мнозина искат да похапват по-леки неща. Разбира се има и такива, които дори и в горещините искат да хапват някоя сочна мръвка. Ще предложим една уникална рецепта за домашна шаурма, която е чудно вкусна и за разлика от тези, които се предлагат от съмнителни мургави типове е безопасна! Тя е толкова вкусна и хрупкава, колкото прословутата улична храна. Но в същото време знаете точно какво слагате в плънката.

Смята се, че произхожда от Османска Бурса или днешна Турция, шаурма е известна още като шаурма или шаверма, което на арабски означава „завъртане“. В допълнение, шаурма идва от турската дума „чевирме”, което също означава „завъртане“ или „въртене“. Шаурма се приготвя чрез подреждане на ленти от мазнина или парчета подправено месо върху вертикален грил. След това тези мазнини и меса се запичат бавно и се сервират върху ориз или като сандвич или обвивка.

филе от пилешки бут – 1 кг; домат – 1 бр.; зеле – 300 гр.; краставици – 2 бр.; лаваш – 4 бр.; слънчогледово масло – 3 супени лъжици. л.; майонеза, кетчуп, сол, черен пипер, подправки – на вкус

Мариновайте пилешкото месо в смес от масло, сол и черен пипер. Печете във фурната до готовност. Охладете леко, нарежете на кубчета.  Нарежете доматите и краставиците на лентички. Настържете зелето на специално ренде, добавете сол и разтрийте старателно с ръце. Намажете пита хляба с майонеза и кетчуп, добавете пиле, зеленчуци и добавете още сосове, ако е необходимо. Завийте питата на руло и изпечете в електрическа скара на пълна мощност за 3-5 минути или в сух горещ тиган без капак за 4 минути от всяка страна.

Калорично съдържание на 100 g: 172,93 kcal. BJU: 10.25/7.63/15.46.

Времето за готвене на домашна шаурма е 1,5 часа.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.