Тези мързеливи бухти с колбаси ще ви станат любими
Бухтите са истинска „помощ” за заетите домакини. Обичаме ги с голямо разнообразие от пълнежи, но особено със саламче. В края на краищата саламът винаги е добра комбинация и с филийка черен хляб, и в салата, и в пълнеж за пица. И със сигурност ще направи и най-мързеливите бухти, обилни и наистина вкусни.
Необходими продукти за бухти с колбаси: 150 г колбас 250 мл кисело мялко 1 яйце 1 ч.л захар 240 г брашно 0,5 ч.л сода 40 мл вода 0,5 ч.л сол растително масло за пържене
Начин на приготвяне: Рецептата за мързеливи бухти с кисело мляко открихме в кулинарния YouTube канал на Наталия Калнина. Приготвянето им не е трудно, а след охлаждане не се спаружват,а остават меки и буйни. И така, смесете кисело мляко и вода в тенджера. Сложете на огъня и загрейте до около 40 градуса.
Изсипете киселото мляко и водата в купа. Добавете сол, захар, яйце и брашно.
Замесете гъсто тесто. Не трябва да се отцежда, а бавно да се плъзга от лъжицата.
След това добавете содата за хляб и нарязания на малки кубчета колбас. Разбъркайте всичко до гладкост. Като алтернатива шунката или колбасите могат да бъдат настъргани на едро ренде. Вместо колбас за пълнежа можете да използвате яйца и зелен лук или копър и сирене фета, каквото ви се яде
Загрейте растително масло в тиган.
Оформете бухтите с лъжица. Поставете ги в тиган и запържете от двете страни до златисто кафяво. Закуската за цялото семейство е готова за чай!
Те отдавна са пържени с яйца и подправки, пиле, зеле, ябълки, горски плодове. Но във всеки случай, както и да наречете ястието, и семейството винаги ще се радва на бързо и вкусно лакомство.
Приятен апетит и нови кулинарни открития, скъпи приятели!
Правилно приготвеното тесто е основната тайна на това ястие. А пълнежът за него може да се прави всеки път различен.