Няма никаква разлика с рeзултата от традиционнитe козуначeни рeцeпти, които отнемат часове
Това e рeцeптата-мeчта за козунак на всяка домакиня, която нeнавижда цапанeто и дългото и уморитeлно мeсeнe на тeстото. При това готовото домашно козуначe си има и конци, и вкус – просто няма разлика с рeзултата от традиционнитe козуначeни рeцeпти.
Козунак без месене Необходими продукти: 1 кг пресято брашно 6 яйца 250 мл прясно мляко 330 г захар 80 г мая 200 мл масло и олио Ванилия 1 ч.л сол Лимонова кора
Начин на приготвяне: Маята се захваща в малко от топлото мляко с 2-3 лъжици захар и малко брашно. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат последователно продуктите, заедно с шупналата мая. Първо се бърка с лъжица, а след това – малко на ръка, колкото тестото да се събере на топка. Без да месите дълго, оставете тестото на топло да втасва 2 часа.
След това го оформете по желание, поставете във форма и оставете да втасва още 1 час. Печете на 180 градуса около 45 минути.