Ще се влюбите във вкуса й
Пригответе се за невероятно сладко удоволствие с нашата рецепта за шоколадова торта с овесени ядки, банан, какао и орехи. Тази перфектна торта съчетава здравословни съставки с богат шоколадов вкус, който я прави неустоима. Овесените ядки придават на тортата еластичност и здравословни хранителни стойности, бананите добавят естествена сладост и мекота, какаото носи интензивен шоколадов вкус, а орехите придават на тортата хрупкава текстура и вкус на ядки. Всичко това в един сочен десерт, който ще ви удиви с уникалната си комбинация от вкусове.
Шоколадова торта от овесени ядки, банани, какао и орехи Необходими Продукти: Тесто:
120 г валцувани овесени ядки – (1 1/3 чаши) 200 мл горещо мляко – (3/4 чаша + 1 лъжица) 2 банана 2 яйца 2,5 мл масло от ванилия – (1/2 чаена лъжичка) 40 г какао – (1/2 чаша) 4 г бакпулвер – (1 чаена лъжичка) орехи – на вкус парченца шоколад Други:
масло – за забърсване на купата глазура:
75 г черен и млечен шоколад 30 мл горещо мляко – (2 супени лъжици) Начин на Приготвяне: 1. Изсипете овесените ядки в купа и ги залейте с горещо мляко – разбъркайте и оставете да набъбнат.
2. Във втората купа намачкайте банана, добавете разбитите яйца, добавете ваниловото масло – продължете да бъркате, след това изсипете какаото на прах – продължете да бъркате и накрая добавете набъбналите овесени ядки – разбъркайте с лъжица.