От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“
За втора поредна година, в навечерието на светлия празник Великден, Колежът по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас провежда кулинарен базар. Ръководството на Колежа за пореден път, доказа, че студентите му се обучават на изтънчени умения, фантазия и невероятен вкус в кулинарията.
„Благодаря на нашите студенти и на нашите спонсори за изключително богатата трапеза. За втори път присъстваме на това благотворително събитие в навечерието на Великден. Радвам се, че всички присъстващи ще можем да закупим от тук прекрасни и вкусни изкушения, които ще споделим с близките си хора на празника“, бяха думите на проф. д-р Христо Бозов, д.м., при откриването на събитието.
![3 2520 281 29](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/3-2520-281-29.jpg)
Той допълни, че Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас отделя голямо значение на Колежа по туризъм, и че до една година учебната сграда ще изглежда по съвсем различен начин, като ще се обновят учебните зали. Проф. Бозов отбеляза, че от следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“, в които със сигурност вече ще има не само български, но и чуждестранни студенти.
„Всичко, което сме постигнали тук, е изградено в 57-годишната история на Колежа по туризъм. Учебното звено съхранява високо ниво на професионализъм в подготовката на кадри. Вярвам, че всички заедно – партньори и приятели, ще продължим развитието на тази институция, която е така значима за туризма на българското Черноморие“, каза доц. д-р Веселина Атанасова, която е Директор на Колежа по Туризъм. Тя покани присъстващите на перфектно организираната кулинарна сцена, за да се насладят на всеки детайл от кулинарните изкушения, дело на студентите от Колежа.
![1.jpg6629d8cd174f6](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/1.jpg6629d8cd174f6.jpg)
Гости на тържеството и участници в базара бяха академичното ръководство на Университета, представители на общини от Бургаска област и на неправителствения сектор, браншовици, общински съветници, множество партньори на Колежа от туристическия бранш и бивши негови възпитаници.
Спонсори на събитието бяха ресторант „Ла Флор“ – Бургас, ресторант „Док 5“, Бизнес хотел „България“, хотели от веригата „СОЛ-Несебър ризорт“, Гранд маркет „Жанет“ – Несебър, хипермаркет „Метро“ – Бургас, хотел „Пенелопе палас“ – Поморие, хотел „Палм бийч“- Курортен комплекс „Златни пясъци“.
Събраните средства от базара ще се използват с благотворителна цел за подпомагане обучението на студентите от Колежа по туризъм.
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 3 171396480269016](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480269016.jpg)
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 4 171396480210540](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480210540.jpg)
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 5 171396480293404](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480293404.jpg)
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 6 171396480270013](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480270013.jpg)
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 7 171396480262541](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480262541.jpg)
![Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения 8 171396480210858](https://bourgas.bg/wp-content/uploads/2024/04/localimages/171396480210858.jpg)