Нещо средно между любимите филийки с кайма и вкусен омлет
Днес ще ви издам един от най-големите хитове у дома – запеканка с кайма без тесто! Нещо средно между любимите филийки с кайма и вкусен омлет.
Бърза вечеря с хляб и кайма Необходими продукти: 1 франзела 150 гр. пилешка кайма 150 гр. свинска кайма 250 мл прясно мляко 1 глава лук 4 яйца 100 гр. кашкавал сол на вкус черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Нарежете лука на малки кубчета и добавете към каймата, добавете още сол и черен пипер и разбъркайте добре с ръце.
Нарежете франзелата на филийки, потопете ги в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене на един слой. Направете малки вдлъбнатини с лъжица.
Напълнете вдлъбнатините с кайма. Разбийте отделно яйцата със 100 мл мляко и щипка сол. Залейте със сместа хляба и месото.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете вътре запеканката за 30-35 минути. След това поръсете с настърган кашкавал на едро ренде и върнете във фурната за още 5-7 минути.