Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Този десерт е по-сочен и лек от реване, направо се топи в устата
Любопитно

Този десерт е по-сочен и лек от реване, направо се топи в устата

19.02.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Този-десерт-е-по-сочен-и-лек-от-реване,-направо-се-топи-в-устата
Този десерт е по-сочен и лек от реване, направо се топи в устата


Рецепта за сръбски кох с прясно мляко

Почти няма човек, който да не харесва този простичък и вкусен сладкиш. Направете го още днес, гарантирано ще ви хареса. Сервирайте го добре охладен от хладилника.

Сръбски кох с прясно мляко

Продукти за тестото: 6 яйца 6 супени лъжици захар 7 супени лъжици грис Продукти за заливката: 1 литър прясно мляко (краве или друго по избор) 20 г ванилова захар (2-3 пакетчета) 6 супени лъжици захар

Начин на приготвяне: Разделете яйцата, които преди това са били държани на стайна температура, на белтъци и жълтъци в отделни съдове. След това разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта.

Бийте достатъчно дълго, докато получите твърд и лъскав бял сняг, който не пада от лъжица. След това започнете да добавяте жълтъците, един по един, като непрекъснато бъркате с миксера.

Накрая добавете гриса и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа въздушна и ефирна. След като получите компактна смес я изсипете в предварително намазнена тава с размери 20х30см.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което веднага намалете на 180 градуса и печете около 20 минути до хубаво зачервяване. През това време пригответе заливката:

Сложете литър мляко в тенджера, след което добавете шест супени лъжици захар и 2-3 пакетчета ванилова захар на вкус. Сложете тенджерата на огъня и загрейте, докато заври. От момента на кипене варете още 6-8 минути на умерен огън.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и с помощта на черпак го полейте равномерно с топлото мляко. Оставете да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.