Ето как да я приготвите
Продукти:
1 кг картофи 2 супени лъжици зехтин екстра върджин 2 глави жълт лук 1 голяма зелена чушка 4 скилидки стрит чесън около 3 см парче обелен корен от джинджифил, настърган 1 червена люта чушка 1 чаена лъжичка куркума на прах 1 чаена лъжичка смлян кимион 1 чаена лъжичка смлян кориандър 2 домата 1 супена лъжица доматено пюре сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват като за яхния. Сложете ги в тенджера да се варят. Когато водата заври, засечете 15 – 20 минути. Картофите трябва да са почти готови, но не и да се разпадат. Отцедете ги и оставете настрана. В Дълбока тенджера загрейте зехтина. Добавете в него нарязания лук и го задушете, докато започне леко да се карамелизира. След това се слага нарязаната чушка. След още няколко минути може да добавите чесъна, джинджифила и червеното чили. Бъркайте около 1 минута. След това сложете куркумата, кимиона и кориандъра и разбъркайте. Добавете нарязаните домати, а след около 3 минути и разтвореното във вода доматено пюре. Сипете и 1 чаша вода. Разбъркайте и сложете картофите. Подправете със сол и черен пипер. Похлупете с похлупак и гответе 15 минути или докато картофите са напълно готови.