33 деца от детска градина „Радост“ спят в стая с влага и плесен, едно от тях вече е със страшна екзема по врата, ръцете и краката

Трийсет и три деца от детска градина „Радост” на ул.”Васил Левски” 104 в Бургас спят в стая, чиито стени на 60 процента са покрити с мухъл, влага и плесен. Мухлясали са леглата и дюшеците, а влагата и миризмата в помещението са нетърпими. Това пише в жалба, входирана днес в общината от двама родители – юристката Мила Попова и Валентин Радев. Едно от децата там вече е със страшна екзема по врата, ръцете и краката.

Детската градина е общинска собственост, затова един извънреден ремонт  не може да се плати от бюджета на детската градина, казва на родителите директорката Гугучкова. Парите едва стигали за изхранване и отопление. „Плащаме по 55 лева месечна такса, а децата ни живеят в среда, която застрашава здравето им”, пише в жалбата. Родителите настояват кметът Николов да свика спешна комисия, която да направи оглед на място, за да се предприемат необходимите действия за отстраняване на проблема. „Не може да ми тровят детето заради липса на пари за ремонти и да хвърлят милиони за чисто нова  ясла в кв. Крайморие, която се посещава от …5 деца”, казва Мила Попова.

Тя и Валентин Радев са изпратили копия и до Държавна комисия за закрила на детето, РИОКОЗ- БУРГАС, Министерство на здравеопазването и Европейска комисия за правата на човека.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version