Не разваляйте хубавата мусака с кайма, а я пригответе с пилешко месо НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ пилешко месо – 300 г, сварено картофи – 500 г, сварени моркови – 1 брой, сварен чушки – 2 броя, печени и обелени домати – 2 броя, настъргани лук – 1 брой яйца – 2 броя кисело мляко – 1 ч.ч. сол – на вкус черен пипер – по вкус, млян чубрица – 1 к.л. олио – 2 – 3 с.л. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука – на ивици. Посоляват се леко. Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука. Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути. Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата. Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан. Излизат 4-5 порции. Източник: gotvach.bg

7 коментара
“Тази рецепта звучи много вкусно! Ще се опитам да я приготвя скоро.”
“Много обичам пилешка мусака, ще се радвам да опитам тази рецепта!”
Обожавам пилешка мусака, ще я опитам непременно!
“И аз обожавам пилешка мусака! Винаги си търся нови рецепти да пробвам.”
Аз също обожавам пилешка мусака! Тази рецепта звучи много интересна, определено ще я опитам скоро.
The product of 296 and 427 is 126,392.
“Ммм, какво вкусно изглежда! Нямам търпение да опитам тази рецепта за пилешка мусака!”