Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете тези ароматни чеснови питки
Любопитно

Гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете тези ароматни чеснови питки

09.07.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Гостите-дори-няма-да-погледнат-основното,-ако-им-поднесете-тези-ароматни-чеснови-питки
Гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете тези ароматни чеснови питки


Вадете малко тесто и яйца, ще ви издам тайната за най-ароматните и вкусни чеснови питки

Тези пухкави чеснови хлебчета са перфектното допълнение към семейната вечеря, даже може да бъдете сигурни, че гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли.

И изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки :

Продукти:

брашно, 450 г яйца, 2 бр прясна мая, 20 г (половин кубче) чесън, 2 глави  прясно мляко мляко, 125 ml захар, 2 ч.л . вода 125 мл сол, 1,5 ч. л масло, 50 г връзка копър сол за чесъна – 1 ч.л. олио

Смесете маята с топло  мляко и топла вода (половината от обема), добавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и добавете на порции към  тестото. Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за около 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете дълбок съд с растително масло и сложете  тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на еднакви по големина парчета (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките  тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, така че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.