Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ананас – 8 шайби от консерва сок от ананас – 100 мл (или сока от консервата) ликьор – 25 мл от ананас (или друг) яйца – 3 бр. олио – 50 мл брашно – 150 г бакпулвер – 10 г захар – 250 г (150 г са за карамела) коктейлни череши – 8 бр. ванилова захар – 1/2 пакетче, 5 г сок от лимон – 1 ч.л. прясно изцеден
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В съд с дебело дъно карамелизирайте 150 г захар с чаена лъжичка лимон. Излейте готовия карамел на дъното на тавичка с диаметър 22-24 см. (да не е с откопчаващо дъно). Върху него подредете кръгчетата ананас, като забождате по една черешка в средата на всяко. Включете фурната да загрява до 180 °C.
Разбийте яйцата със останалите 100 г захар и ваниловата захар. Прибавете сока от ананас, ликьора и олиото при непрестанно разбиване. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до усвояването им.
Сипете кексовото тесто за плодовия сладкиш върху карамела и плодовете. Печете ананасовия сладкиш в продължение на 30 минути. Обърнете сладкиша в поднос, докато е още топъл. Оставете сервирайте обърнат сладкиш с ананас да изстине и сервирайте обърнат сладкиш с ананас

