Свежо лятно предястие
Необходими продукти:
тиквички – 2 броя; картофи – 1 брой; извара – 4 с.л.; зехтин – 2 с.л.; копър – 3 – 4 стръка; магданоз – 2 стръка; чесън – 2 – 3 скилидки; майонеза – 200 грама; кисело мляко – 2 – 3 с.л.; лимонов сок – 3 с.л. (или на вкус); сол.
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките и картофа на кубчета с еднаква големина. Загрейте вода в тенджерка, посолете и когато кипне, добавете картофите. След 5 минути сипете и тиквичките, варете 10-тина миинути.
Сипете готовите сварени зеленчуци в гевгир и притиснете с лъжица, за да се отцедят хубаво от течността. Смесете изварата с майонезата, киселото мляко, чесъна, копъра, зехтина и солта. Добавете зеленчуците и пасирайте за кратко.
Овкусете разядката с лимонов сок. Приберете млечната разядка в хладилник, за да се охлади, след което може да я поднесете.

