Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Такова чудо нито сте виждали, нито сте опитвали! Турска баклава само за 15 минути!
Любопитно

Такова чудо нито сте виждали, нито сте опитвали! Турска баклава само за 15 минути!

15.02.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Такова-чудо-нито-сте-виждали,-нито-сте-опитвали!-Турска-баклава-само-за-15-минути!
Такова чудо нито сте виждали, нито сте опитвали! Турска баклава само за 15 минути!


С тази ефектна рецепта ще впечатлите и най-претенциозните гости

Днес ще ви представим една ефектна рецепта за турска баклава-розичка. Всичко е лесно като детска игра, а резултатът – като от сладкарница. Приготвя се за 15 минути, а вкусът е божествен. 

Необходими продукти: За плънката: 400 гр. орехи 2 белтъка За сиропа: 2 чаши вода 2 чаши захар 1 с.л. лимонов сок За поръсване: натрошен шам фъстък

Начин на приготвяне: Към натрошените орехи прибавете белтъците и разбъркайте.

Разтворете пакета кори (хубаво е да са от най-фините, специални за баклава) и ги разрежете на 4 (веднъж по дължина и веднъж по ширина). Сложете една върху друга четирите купчинки кори и ги покрийте с прозрачно фолио, за да не изсъхват.

Вземете 2 кори, прищипете ги в средата с пръсти и внимателно ги завъртете по посока на часовниковата стрелка, така че да се получи нещо като цвете:

Поръсете “цветето” с разтопено масло и сложете в средата му 1 с.л. от ореховия пълнеж. След това внимателно сгънете краищата на корите около плънката, така че да я покрият напълно. Обърнете и ще имате такава симпатична розичка:

Процедирайте по този начин и с останалите кори – става бързо и лесно.

Подредете готовите “рози” в тавичка.

Намажете ги с разтопено масло и сложете да се пекат на загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути (до зачервяване).

Докато баклавата се пече, пригответе сиропа от посочените съставки. Варете го 20-25 минути и оставете да се охлади добре.

Залейте горещата баклава със студения сироп.

Оставете я да “пренощува” на хладно място и на сутринта може да опитате.

Преди сервиране поръсете баклавата с натрошен шам-фъстък за завършен вид.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.