Само един трик, а резултатът е впечатляващ
Сигурно сте опитвали какви ли не рецепти за баница, но колко често сте успявали да я направите наистина пухкава, сочна и висока? Е, днес ще ви дадем безценен бабин съвет за най-сочната и мека баница. А той, оказва се, е в реденето на самата баница.
Перфектната сочна и пухкава баница
Необходими продукти: 1 пакет тънки кори (500 гр) 6 яйца 300 гр сирене 1 ч.л захар 500 мл прясно мляко 80 мл олио 50 грама краве масло
Начин на приготвяне: 3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко, после намазняваме тавата, включително страните й и започваме върху всяка кора да разпръскваме натрошено сирене. Сега започваме да набръчкваме листа под формата на хармоника и редим, като това правим с всички листи, като подреждаме от вън навътре на тавата.
Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта и с тази смес заливаме надиплената баница , нарязваме на малки парченца маслото и го нареждаме върху нея. Печем във фурната до зластисто – около 50 минути на 200 градуса.
Да ви е сладко!