Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Здравеопазване - Цял живот ядем меда грешно, забравете за това действие
Здравеопазване

Цял живот ядем меда грешно, забравете за това действие

15.01.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Цял-живот-ядем-меда-грешно,-забравете-за-това-действие
Цял живот ядем меда грешно, забравете за това действие


Експерти обясниха, че почти всички хора го консумират неправилно

Експерти проведоха куп експерименти и вече са категорични, че почти всички хора допускаме огромна грешка при консумирането на мед. Оказва се, че вместо да се радваме на неговите десетки полезни свойства и качества, ние блокираме процеса и то преди всичко поради невежество. 

В следващите редове ще ви разкрием голямата грешка, която допускат почти всички хора, при консумацията на мед, а вие сами преценете дали ще продължите да я повтаряте отново и отново.  Безобидно ли е медът да се нагрява и какво се случва с продукта по време на този процес, обясни диетологът Андрей Золотарев. Захаросаният мед не се харесва на всички, затова много хора загряват деликатеса, за да възстановят неговата течна форма, каза той. “В този момент се променя кристалната решетка, молекулярната структура на меда. Той отново става течен и вече не е захаросан”, обяснява Золотарев. Според него медът има стотици полезни свойства, но при нагряване някои от тях се губят. “След нагряване медът може да загуби редица полезни свойства. В него има определен брой ензими, които се разрушават при нагряване, има витамини, които изчезват след температурна обработка”, предупреждава Золотарев. В същото време широко разпространеното мнение за токсичността на меда, който е бил подложен на нагряване, не е вярно, добави той. Продуктът не става опасен за здравето. “Често се появява информация, че ако медът се нагрее, той ще придобие токсични свойства. Това далеч не е вярно”, подчерта Золотарев. За да се избегне “пълното унищожаване” на ензимите и витамините в него, е необходимо медът да се загрява правилно, съветва диетологът. “Необходимо е да налеете вряла вода в съд, да изчакате, докато температурата спадне до 80 градуса, и едва тогава да спуснете затворен буркан с мед в него. След половин час, когато температурата спадне, трябва да източите малко вода и да добавите гореща вода. По този начин бурканът с мед ще възвърне течната си форма бавно”, каза Золотарев. Диетологът не препоръчва загряването на меда в микровълнова фурна или на традиционната водна баня с вряла вода.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Ето кой плод сваля кръвното и холестерола без никакъв проблем

Как да не ни боли като ни вземат кръв, а детето да не плаче? Медицински лаборант Дора Тодорова споделя тайната

Уникално вкусни пилешки крилца на фурна, свършват за секунди

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
26.10.2025

Сравнение на адвокати по вещно право в София: Защо адвокат Астакова е най-сигурният избор

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.