Бон апети

  • Тиквички – 1 брой
  • Патладжани – 1 брой
  • Чесън – няколко скилидки, на вкус
  • Чушки – 6 големи печени червени
  • Домати – 4 – 5 броя
  • Олио – на око
  • Захар – 1 ч.л.
  • Черен пипер
  • Сол
  • Магданоз – 1/2 връзка

Начин на приготвяне

Патладжаните нарежете на филии, посолете, изчакайте да се отцеди горчивия сок, измийте и подсушете. Нарежете патладжаните и всички останали зеленчуци на дребно. Загрейте около 100 мл олио и първо запържете чушките. Добавете чесъна, патладжана и тиквичката, а след като поомекнат, добавете нарязаните на дребно или настъргани домати. Хубаво объркайте манджата и овкусете с подправките. Оставете на котлона да се готви, като разбърквате редовно. Лятната манджа трябва да остане на мазнина. Щом е готова, добавете скълцания магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене и люта чушка.

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version