Бон апети
- Тиквички – 1 брой
 - Патладжани – 1 брой
 - Чесън – няколко скилидки, на вкус
 - Чушки – 6 големи печени червени
 - Домати – 4 – 5 броя
 - Олио – на око
 - Захар – 1 ч.л.
 - Черен пипер
 - Сол
 - Магданоз – 1/2 връзка
 
Начин на приготвяне
Патладжаните нарежете на филии, посолете, изчакайте да се отцеди горчивия сок, измийте и подсушете. Нарежете патладжаните и всички останали зеленчуци на дребно. Загрейте около 100 мл олио и първо запържете чушките. Добавете чесъна, патладжана и тиквичката, а след като поомекнат, добавете нарязаните на дребно или настъргани домати. Хубаво объркайте манджата и овкусете с подправките. Оставете на котлона да се готви, като разбърквате редовно. Лятната манджа трябва да остане на мазнина. Щом е готова, добавете скълцания магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене и люта чушка.

