Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/faq/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/faq-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/howto/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/howto-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/schema/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/rich-snippet" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Вредни ли са здравословните храни? Столетниците ни са яли хляб, а не лимец, разкри Иван Звездев - Bourgas.bg


Кулинарният гуру спорил с 20-годишна плувкиня, която не ядяла мляко, защото я излъгали, че е полезно за организма й

На българина му се насажда извратено отношение към храната, но мен не може да ме убедят че не е полезна старата българска кухня. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Иван Звездев.

“20-годишна плувкиня с амбиции за националния отбор вчера ми каза, че не яде кисело и прясно мляко. Питах я дали е алергична и ми отговори, че не, но знаела за вредата от него. Как ще е вредно? В него има ценни вещества“, възкликна той.

„Ядяла само ръжен хляб с ленено семе. Това, което се случва е по-скоро въпрос за бизнес. Някой налива на младите в главите такива неща“, обясни кулинарният гуру. 

Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!

„Говорил съм с много столетници и никой от тях не е ял нито лимец, нито авокадо или гаспачо. Не знам защо хората отричат хляба като храна. Нашите войници са яли хляб, сланина и ако има вино“, добави той.

„Повечето хора искат студени ядения през лятото, което не е добре, защото правят шок за организма. Ако си прегрял при 30 градуса външна температура и ядеш ледено студена диня или таратор, се стига до една невидима умора за организма“, предупреди Звездев. 

По-добре ястията ви да са със стайна температура, съветва той.

„В миналото хора са наблягали на киселите храни. Тараторът е с оцет и чесън. Някога дори са го правили без кисело мляко, а най-старият, който е описан от Петко Славейков в негова книга, е бил с лешници. Не е бил за ядене, а за сос към паламуд“, разкри кулинарният спец. 

Той разкри, че жътварският таратор се прави без кисело мляко. 

„Българите не са се ядели студени ястия, а бабек, странджански дядо, луканка, чесън, хляб. Това се носи на нивата“, заяви Звездев. 

Водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев пък изтъкна, че сега месата се считат за тежка храна, а в миналото дедите си на хапвали точно това през лятото. 

„Вчера преоткрих жътварския си зелен боб от Странджа, за който бабата казва, че ако не сложиш сланинка, не е добър. В него се слагат и яйца, но днешните жътвари сме на море с бира в ръка, а тогава този сезон е бил за работа. Сега е за почивка“, каза още Иван Звездев.    

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version