Жълтите петна под мишниците са грозни, но това не означава непременно, че имате проблеми с хигиената

Носенето на бели тениски и други светли дрехи е рисковано, но дори и да не ги разлеете с борш или да не се намажете със сос за спагети болонезе, пак рискувате да получите жълти подмишници. А през лятото вероятността от разваляне на дрехите е много по-висока.

Жълтите петна под мишниците са грозни, но това не означава непременно, че имате проблеми с хигиената. Това може да се случи, когато потта ви се комбинира с антиперспирант, но за щастие има лесен начин да се отървете от неприятните петна.

Ключовете за премахване на жълтите петна върху бяла тениска са използването на лимон и слънчева светлина.

Експерт по почистване каза на изданието, че единственият предмет, от който ще се нуждаете, за да премахнете дори и най-упоритите петна, е лимон, който може да помогне за справяне с редица проблеми с прането, от матово бяло до упорити петна. И най-хубавото е, че не рискувате да повредите деликатните тъкани, тъй като киселинният лимонов сок не е толкова агресивен, колкото химическите препарати за премахване на петна.

Втрийте чист лимонов сок върху всички петна и го оставете за известно време. Веднага след като сокът изсъхне, изперете дрехите в пералнята.

Много професионалисти по почистване също препоръчват да оставите дрехите на слънце, тъй като ултравиолетовата светлина ще помогне за премахване на петна. Силата на слънцето за премахване на петна идва от ултравиолетовите лъчи – те разрушават молекулярната структура, правейки петната да изчезнат и бялото да стане по-ярко. Всяко действие на ултравиолетова светлина ще помогне за изсветляване на петната. Тъй като облачната покривка не улавя UV лъчите, ще откриете, че петната изчезват дори в облачни дни.

Окачете дрехите за няколко часа на пряка слънчева светлина. Уверете се, че нещата не се припокриват. Насладете се на бельото на любимите си тениски.  

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version