Много пъти сме ви показвали различни рецепти как да приготвите вкусно пилешко месо. Днешното ни предложение обаче е уникално. Прави я съседката ми Мария, оказа се, че тайната е в соса. 

От jenata.blitz.bg ще ви разкрием как да направите вкусно, крехко и сочно пилешко месце на фурна, сосът става и за топене с хлебче, за любителите и на това удоволствие по време на хапване.

Най-хубавото на всичко е, че само за няколко минутки ще се справите с лесната задачка, а останалата работа прави само и единствено вашата фурна.

Слагаме край на словоизлиянията и ви разкриваме тази уникална рецепта за сочно и вкусно пилешко на фурна с много сос.

Продукти:

500 гр. пилешки гърди 2 бр. яйца 200 гр. заквасена сметана 2-3 бр.  домати 1 бр. лук сол, черен пипер и още подправки по избор

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на малки парчета с големината на хапки.

Обелете лука и го нарежете на кубчета.

Нарежете доматите на полукръгчета или т.н. филийки.

Започваме със соса: Разбъркайте яйцата в една купа, към тях добавете заквасената сметана, малко сол, пипер, може да сложите подправка за пиле или някоя ваша любима. Ние лично препоръчваме да добавите и малко сушен чесън. Разбъркайте и сосът е готов.

Взимате подходящ съд за печене – по-дълбока тавичка. Намазвате дъното й с масло. После поставяте в нея пилешкото месо, а върху него лука. Може да сложите малко сол и черен пипер.

След това отгоре изсипвате приготвения сос.

А за финал поставяте резанчетата  домати.

Бутате всичко във фурната и печете за около 40 минути при температура 180 градуса./jenata.blitz.bg

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version