Побързайте, докато има пресни ягоди

Блатове, много меко и ронливо тесто, заедно с ароматен и свеж пълнеж от всякакви пресни или замразени горски плодове или плодове, това е просто страхотен пай за закуска.

За приготвяне ще ви трябват следните съставки:

За пълнене на всякакви горски плодове или плодове. яйца, 4 бр.; захар, 350 г; щипка сол; ванилин на вкус; масло, 200 г; сметана, 400 г; брашно, 450 г; бакпулвер, 3 ч.л.;

Процес на готвене Смесете яйцата със захарта и солта, ванилията и разбийте сместа с бъркалка.

Изсипете разтопено, но охладено масло, заквасена сметана или кефир и разбъркайте до гладкост.

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, изсипва се в течната основа и се замесва меко и гъсто тесто.

Покрийте тавата за печене с пергамент.

Изсипете тестото и го изравнете.

Вземете всякакви горски плодове – ягоди, боровинки и др. или плодове, нарязани на парчета.

По-добре е да подготвите плодовете и плодовете предварително, като ги нарежете на парчета, така че да дадат сок, който трябва да се отцеди.

Поставете плодовете отгоре.

Печете на 180 градуса около 40 – 50 минути, но вижте фурната си и проверете готовността с клечка.

Готовия сладкиш охладете и поръсете с пудра захар. За такъв пухкав пандишпан с плънка от горски плодове. Заквасената сметана, разбита с прах, е перфектна.

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version