Сервирайте я с гарнитури – като ориз, паста или картофи
Необходими продукти:
500 г пилешко филе 400 г домати в собствен сок 1 глава лук 2 моркова 2 стръка целина 2 скилидки чесън 1 супена лъжица зехтин 1 супена лъжица доматено пюре 1 чаена лъжичка риган 1/2 чаена лъжичка босилек Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете месото: Нарежете месото на кубчета. Подгответе зеленчуците: Лука нарежете на кубчета, моркова на кръгчета, а целината на тънки филийки. Накълцайте чесъна.
Запържете месото: В тиган със зехтин запържете месото до златисто кафяво. Добавете зеленчуците: Добавете лука, морковите, целината и чесъна към месото. Запържете зеленчуците за 5-7 минути, докато омекнат.
Добавяне на домати: Към зеленчуците добавете домати в собствен сок, доматено пюре, риган, босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте и задушете яхнията за 20-25 минути, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте яхнията: Сервирайте доматената пилешка яхния гореща с всякакви гарнитури, като ориз, паста или картофи. Да Ви е вкусно!

