Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Бизнес - Ресторантьорите по морето изтръпнаха, БАБХ тръгна на проверки
Бизнес

Ресторантьорите по морето изтръпнаха, БАБХ тръгна на проверки

23.06.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Ресторантьорите-по-морето-изтръпнаха,-БАБХ-тръгна-на-проверки
Ресторантьорите по морето изтръпнаха, БАБХ тръгна на проверки


Агенцията по храните в Бургас засили контрола в обектите от началото на седмицата

Масови проверки по Черноморието започнаха от Областните дирекции по безопасност на храните. Инспектори от БАБХ в Бургас, Варна и Добрич засилиха контрола в началото на летния сезон. Проверяват се ресторанти и временни обекти за продажба на храни и хранителни продукти, като служителите следят техния произход и сроковете на годност. Следи се и произходът на стоката. А собствениците на заведения нямат право да замразяват прясна храна.

Агенцията по храните в Бургас засили контрола в обектите от началото на седмицата. Проверките на инспекторите започват от рибните продукти в крайбрежните заведения.

„Техният срок на годност е описан в търговския документ, с който идват. Ако са охладени, по принцип прясната риба е до 3 дни. Черупчести мекотели се съхраняват от 2 до 4 градуса. По принцип срокът им на годност е до 5 дни, ако се охлаждат“, заяви д-р Жечка Конова, БАБХ-Бургас.

Вземат се проби и от морските деликатеси.

„За морски токсини, ешерихия коли и салмонела“, допълни д-р Галина Вълчанова, инспектор в БАБХ-Бургас.

„Използваме повече хладилници, където храната е прясна и само на температура нужна за това – от 4 до 6 градуса“, коментира Пролетина Дейви, управител на заведение.

Инспекторите проверяват още как се спазва хигиената в обектите и прави ли се качествена дезинфекция.

„В кухненския блок нас ни интересува дали работещият екип е с добро униформено облекло, имат ли шапки, когато се налага и ако е необходимо работят ли с ръкавици. От отделно място става сервирането на храните. Без да се пресичат и кръстосват потоците става издаването на мръсната клиентска посуда“, каза още д-р Жечка Конова, БАБХ-Бургас.

При забелязан проблем клиентите могат да подават сигнали на горещия телефон на Агенцията по безопасност на храните. Засилените проверките продължават до края на септември.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Превзема ли Happy тротоара на бул. Алеко Богориди в Бургас

Вече не е собственост на Ахмед Доган

Защо не арестуват Марк Зъкърбърг?

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.