Пастата с пилешка кайма, моцарела и средиземноморски билки определено ще ви принесат в далечна Италия

Хапва ви се нещо вкусно, но не разполагате с много време? Предлагаме ви да си приготвите едно ястие с лек италиански акцент, а именно запеканка с макарони, пиле и кашкавал.

Пастата с пилешка кайма, моцарела и средиземноморски билки определено ще ви принесат в далечна Италия. А ако случайно не сте фен на виртуалните кулинарни пътешествия и гастрономически асоциации, просто им се насладете на вечеря.

И изобщо не се притеснявайте как да сервирате ястието – просто поставете формата за печене на масата и нека всеки сам да реши колко да си сложи. Точно така го правят италианците! 

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия с италиански привкус:

500 гр. пилешка кайма 500 гр. спагети 120 гр. крема сирене

100 гр. моцарела 1 глава лук 2 скилидки чесън

5 супени лъжици растително масло 3 супени лъжици доматен сос 1 чаена лъжица смес от сушени италиански билки

пресен магданоз за поръсване сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Преместете решетката на фурната по средата и я загрейте на 190°C. Намажете топлоустойчивата форма за печене с растително масло.

Нарежете лука на малки кубчета и намачкайте чесъна с преса. Моцарелата настържете на ренде. 

В широка тенджера кипнете 2-2,5 литра вода, посолете и сварете спагетите според указанията на опаковката. Отцедете в гевгир и запазете 100 мл. от водата, в която сте варили пастата. 

Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, докато стане прозрачен (около 5 минути).

Добавете каймата и гответе на умерен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. След това изсипете водата от спагетите, добавете доматения сос, крема сиренето и чесъна, овкусете със сол, черен пипер и сушените билки и разбъркайте добре. 

В подготвената форма за печене изсипете половината от спагетите. Отгоре разстелете плънката от каймата, загладете с шпатула и разпределете останалите спагети. Поръсете с моцарела.

Покрийте с фолио и печете в средата на фурната за 25 минути. След като времето изтече, махнете фолиото и оставете за още 10 минути, до получаване на златистокафява коричка.

Преди да сервирате на масата, поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. 

jenata.blitz.bg

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version