Фин вкус, нежна консистенция и разкошен аромат, който ще изпълни къщата

Открихме рецептата в един кулинарен форум и просто няма как да не я споделим с вас! Фин вкус, нежна консистенция и разкошен аромат, който ще изпълни къщата!

Ябълково руло с кисело мляко Необходими продукти: 1 ябълка (250 г) 4 средни яйца 80 г захар 30 мл слънчогледово олио 120 гр. брашно Тава за печене: 34 х 25 см

За крема:

300 г кисело мляко или заквасена сметана 35 г пудра захар

Начин на приготвяне: Измийте ябълката, отстранете сърцевината, разрежете наполовина и нарежете на тънки филийки.

Разбийте яйцата в купа.

Добавете захарта и разбийте на пяна.

Добавете олио и разбъркайте.

Накрая пресейте брашното в купа.

Направете гладко тесто.

Добавете ябълките и разбъркайте в тестото.

Покрийте тавата с хартия за печене.

Изсипете тестото върху тавата и го разпределете равномерно по цялата повърхност на листа с помощта на шпатула.

Сложете в загрята фурна.

Печете на 180°C за 15-20 минути.

След като се изпече, обърнете и отстранете хартията за печене.

Завийте внимателно заедно с хартията и оставете да изстине.

Пригответе крема:

В купа смесете киселото мляко или сметаната със захарта.

Намажете рулото с крема, завийте отново и пъхнете в хладилника за 30 минути.

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version