Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода

Безспорен факт е, че човешкото тяло не може да оцелее дълго без вода, тъй като самото то се състои от 70 вода. В днешно време обаче хората често забравят, че става въпрос за обикновената чиста вода, а не за всички други всевъзможни течности, които приемаме.

По една или друга причина мнозина предпочитат да заменят водата с кафе, плодови сокове, газирани напитки и др. Те дори не осъзнават или не искат да допуснат, че всъщност с този избор вредят на тялото си.

Тук ще разберете кои напитки убиват тялото ни и как:

Газирани напитки и плодови сокове Ако често злоупотребявате с плодови сокове и газирани напитки, тогава трябва да ги ограничите силно или най-добре да ги спрете. Високото съдържание на захар ги прави особено опасни. Редовната употреба на тези напитки се отразява на краткосрочната памет и започвате все по-често да забравяте важни неща.

Кафе Кафето може да има тежки последици за мозъка. Ако напитката се консумира твърде често, концентрацията на катехоламини се увеличава, което в крайна сметка води до повишаване нивото на кортизола (хормон на стреса). Освен това, то води до дехидратация, повишаване на тревожността, стреса и чувството за безпокойство.

Енергийни напитки Лекарите предупреждават, че енергийните напитки са много вредни. Те съдържат твърде много кофеин и захар, което нанася двоен удар върху здравето. А с постоянната употреба на енергийни „инжекции“ човек изчерпва вътрешните резерви на тялото, пише zdrave.to.  

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version