Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/faq/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/faq-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/howto/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/howto-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/schema/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/rich-snippet" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Колко сол е добре да консумираме - Bourgas.bg


Пълният отказ от натрий в храната е недопустим

Трапезната сол, когато се консумира в излишък, допринася за развитието на хипертония и в резултат на това на инфаркти и инсулти. Кардиологът Людмила Саламатина препоръчва ограничаване на количеството сол, включително пълен отказ от добавянето й при готвене.

„За възрастните СЗО препоръчва да се консумират не повече от 2000 mg натрий на ден (това е по-малко от 5 грама сол на ден, малко по-малко от една чаена лъжичка)“посочва тя.

Яденето на твърде много сол води до задържане на вода, високо кръвно налягане , главоболие и проблеми с бъбреците.

По думите на лекаря тялото получава достатъчно сол от храните. Сол има дори в хляба, кефира и изварата, а в сиренето, колбасите, консервите то е много повече, казва лекарят.

Пълният отказ от натрий в храната обаче е недопустим, тъй като той помага за поддържане на нормално кръвно налягане, осигурява функционирането на нервите и мускулите и регулира баланса на течностите в тялото, добавя Саламатина.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version