Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора 

Полиграф е уличил бургазлията Величко Тачев в палежа на Ауди А6 пред блок 98 в ж.к.“Меден рудник“ на 24 март, научи Флагман.бг.

За пряк извършител се счита Калин Ст., който според непотвърдена информация, е завел разследващите до веществени доказателства, които имат пряко отношение към палежа.

От ОД на МВР в Бургас няма официално потвърждение за напредъка по разследването.

Според неофициална информация, до която достигна Флагман.бг, Калин признал, че взел дребна сума от поръчителя Величко Тачев, за да извърши „мократа“ поръчка.

Колата е собственост на популярна фигура от Бургас – Стоят Т., бизнесмен с интереси в няколко различни сектора, включително и в охранителната дейност.

Предисторията на палежа започва в края на миналата година, когато един от служителите на Стоян Т. – охранител с малко име Антон се спречква с Величко. Става въпрос за дребен пътен инцидент, без пострадали или щети, но с много остри реплики от двете страни.

Разследват умишлен палеж в ж.к.“Меден рудник“, изгорялото Ауди е на популярна фигура

Няколко седмици по-късно Антон гостува на близки в Димчево, родното село на Величко. Там двамата отново се засичат. Още щом Величко го вижда освирепял, твърдят свидетели на този инцидент. Той обаче до онзи момент  изобщо не е подозирал, че се изправя не просто срещу охранител, а срещу републикански шампион по борба с десетки отличия. Резултатът е ясен – атаката на Величко е парирана, а самият той е ступан пред приятелите си.

Величко още тогава предупредил Антон, че ще се намери начин да си отмъсти.

Малко след това следват два опита за палеж на входната врата на Антон в ж.к.“Меден рудник“, където живее майката и баща му, счупени са и прозорците на колата му.

В началото на тази година, Величко продължава да търси и други начини, за да отмъсти на Антон за унижението и се свързва с шефа му Стоян Т., съсобственик на охранителна фирма в Бургас, с настояване незабавно да уволни служителя си.

Стоян Т. му отказва, но Величко още тогава му дава да разбере, че щом не е изпълнил желанието му, също се превръща във враг.

Има показания, че Величко е признал пред Стоян Т. и още едно лице, че е „поръчал Антон“. Според твърденията му дори платил 10 хил.лева.

Няколко дни преди палежа на колата на Стоян Т. с него отново се свързва Величко и за пореден път настоява врагът му да бъде уволнен. Отново получава отказ.

На 24-ти март, около 4 часа сутринта, новото „Ауди“ на Стоян е запалено, а пламъците обхващат и още един автомобил – „Шкода“, която е била паркирана в съседство.

По информация на Флагман.бг разследването е работило по няколко направление преди да стигне до поръчителя и прекия извършител.

И Величко, и подпалвачът Калин, са извикани на полиграф, и са уличени в лъжа.

Преди няколко дни потърпевшия е получил нова заплаха по телефона – че ще бъде запалено жилището му, в което живее със съпругата и детето си.

Флагман.бг се свърза с пострадалия Стоян Т., който отказа да коментира напредъка по разследването.

„Не съм запознат, но вярвам, че в ОД на МВР работят професионално и ще разплетат този случай. Що се касае до заплахите – не бих желал да ги коментирам, но е нормално, ако и на Вас кажат нещо подобно, да се притеснявате“, лаконичен бе той.

 

 

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version