За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества

За пореден ден полицейската хроника на Областната дирекция на МВР в Бургас е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества. Картинката е плашеща и видимо мерките, които полицията въведе, изобщо не стряскат шофьорите-нарушители. Въпреки че може да останат без автомобил или да плащат равностойната му цена към държавата, както и да прекарат 24 часа в ареста, санкциите спрямо дрогираните и пияни водачи дават ефект само за статистиката на полицията, но явно нямат никаква възпитателна стойност към седналите зад волана. 

Помислили се за безсмъртни водачите-нарушите употребяват различни видове дрога – бензодиазепин, амфетамин, пико и канабис са само част от наркотични вещества, с които са заловени през последните два дни водачите в област Бургас. Всяко от тези вещества е психоактивно и не позволява на водача да направи реална оценка на ситуацията, в която се намира на пътя. Те действат върху централната нервна система и дори само секунда отнасяне може да доведе до фатално ПТП с пострадали или пък смърт на пътя. 

За отбелязва е също, че превозното средство няма значение. Дали е кола или товарен автомобил, никога не е ясно адекватен ли е водачът седнал зад волана.

Ето кои са хванатите дрогирани шофьори в Бургас за последните дни:

На 19.04.т.г. около 06.25 ч. в с. Ясна поляна служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка товарен автомобил «Форд Транзит», със софийска регистрация, управляван от 42-годишен софиянец, като установили, че същият шофира след употреба на наркотично вещество / амфетамин/. Водачът отказал да даде кръв и урина за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Установено е, че софиянецът е с условна присъда и на същия е повдигнато обвинение, като му е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

На 19.04.т.г. около 14.30 ч. на бул. «Ал.Г. Коджакафалията» в ж.к. «Меден Рудник» служители от сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Пасат», с търговишка регистрация, управляван от 31-годишен мъж от Търговище, като установили, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества / бензодиазепини/. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 20.04.т.г. около 10.05 ч. на бургаската улица «Струга» до бл. 92 в ж.к. «Братя Миладинови» служители от сектор «Пътна полция» към ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ Х 3», с бургаска регистрация, движещ се в посока към ул. «Даме Груев». Установено е, че водачът е 41-годишен беларуски гражданин, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества / втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин/. Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 20.04.т.г. около 22.10 ч. служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Бургас забелязали пътен инцидент в района на кръгово кръстовище «Трапезица» с материални щети, при който водачите имали спор за вината – в ПТП участвали лек автомобил «Сеат Алтеа», с бургаска регистрация, управляван от 30-годишен бргазлия и лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Септември. Двамата водачи са тествани за употреба на наркотици или упойващи вещества, като пробата на втория водач била положителна за употреба на бензодиазепини. 24-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, а лекия му автомобил е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

На 21.04.т.г. около 01.40 ч. в с. Варвара служители от Районно управление-Царево спрели за проверка лек автомобил «БМВ 330 Д», със софийска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от с. Варвара, като установили, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и канабис/. Водачът отказва да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.  

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version