Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ броколи – 500 г яйца – 2 бр. брашно – 100 г бяло пшенично царевично брашно – 50 г бира – 100 мл сол – 1 ч.л черен пипер – 1/2 ч.л олио – 300 мл за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете броколито и накъсайте на малки розички. Стеблото също може да използвате, като отделите крайната по дебела част, а останалото обелете и нарежете също на парчета. То е много полезно и вкусно. В тенджера сложете вода със сол и поставете на котлона да кипне.

Сложете в кипящата вода парчетата броколи и сварете за 3 минути. Извадете и веднага изплакнете с ледена вода. Отцедете и ги оставете настрани. В купа разбийте яйцата със сол, черен пипер и бирата. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до получаване на еднородна гъста смес.

Панировката трябва да бъде по гъста от тази за палачинки, ако е рядка добавете още малко брашно. Загрейте олио в тенджерка или дълбок тиган. Взимайте розичките броколи, потапяйте ги в панировката и пържете в загрятото олио до златисто. Така процедирайте с всичкото броколи пане, като внимавайте да не загори и периодично обръщайте да се изпържат от всички страни.

Важно е да знаете, че панировката трябва да е толкова гъста, че да полепне по броколито, и слагайте по най-много 5 бр. да се пържат заедно, за да не се разрушава и пада панировката. Извадете готовите броколи пане и отцедете върху домакинска хартия. Поднесете като мезе, гарнитура или дори като основно с подходящ млечен сос.

Бележки: Може да ползвате и замразено броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно го панирате, без да е необходимо да варите и бланширате.

Източник: Gotvach.bg

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version