Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Начин на живот - Рецепта за класически броколи пане
Начин на живот

Рецепта за класически броколи пане

21.04.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Рецепта-за-класически-броколи-пане
Рецепта за класически броколи пане


Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ броколи – 500 г яйца – 2 бр. брашно – 100 г бяло пшенично царевично брашно – 50 г бира – 100 мл сол – 1 ч.л черен пипер – 1/2 ч.л олио – 300 мл за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете броколито и накъсайте на малки розички. Стеблото също може да използвате, като отделите крайната по дебела част, а останалото обелете и нарежете също на парчета. То е много полезно и вкусно. В тенджера сложете вода със сол и поставете на котлона да кипне.

Сложете в кипящата вода парчетата броколи и сварете за 3 минути. Извадете и веднага изплакнете с ледена вода. Отцедете и ги оставете настрани. В купа разбийте яйцата със сол, черен пипер и бирата. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до получаване на еднородна гъста смес.

Панировката трябва да бъде по гъста от тази за палачинки, ако е рядка добавете още малко брашно. Загрейте олио в тенджерка или дълбок тиган. Взимайте розичките броколи, потапяйте ги в панировката и пържете в загрятото олио до златисто. Така процедирайте с всичкото броколи пане, като внимавайте да не загори и периодично обръщайте да се изпържат от всички страни.

Важно е да знаете, че панировката трябва да е толкова гъста, че да полепне по броколито, и слагайте по най-много 5 бр. да се пържат заедно, за да не се разрушава и пада панировката. Извадете готовите броколи пане и отцедете върху домакинска хартия. Поднесете като мезе, гарнитура или дори като основно с подходящ млечен сос.

Бележки: Може да ползвате и замразено броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно го панирате, без да е необходимо да варите и бланширате.

Източник: Gotvach.bg

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Константин спонсорирал силиконовия балкон на Ивка Бейбе

Щракнаха я с новото й гадже

Вижте как отиде в мола

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
26.10.2025

Сравнение на адвокати по вещно право в София: Защо адвокат Астакова е най-сигурният избор

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.