Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус
Любопитно

Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус

07.04.2024Няма коментари3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Еклер-руло-за-шестица!-Толкова-лесно-и-бързо,-а-такъв-божествен-вкус
Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус


Кората е като тесто за еклери, а кремът вътре – божествено вкусен и пухкав

Обичате еклери, но не искате да ги приготвяте, защото отнема много време? Тогава тази рецепта определено е за вас! Еклеровото руло, подобно на еклеровата торта, може да замени дребните индивидуални сладкишчета. Толкова лесно се приготвя, а става невероятно вкусно! Кората е като тесто за еклери, а кремът вътре – божествено вкусен и пухкав. Непременно опитайте този десерт!

Необходими продукти: За тестото: Вода – 100 ml; Прясно мляко – 100 мл; Захар – 1 с.л.; Сол – 1 щипка; Масло – 80 г; Пшенично брашно – 130 г (6,5 супени лъжици без връх); Яйца – 3 бр. Съставки за крема: Яйца – 2 бр.; Захар – 150 г (7,5 супени лъжици без връх); Ванилова захар – 1 пакетче (10 г); Царевично нишесте – 30 гр.(1 голяма супена лъжица); Прясно мляко – 400 мл; Масло – 50гр.

Начин на приготвяне: За тестото: в тенджера смесете вода, мляко, захар, сол, масло. Когато течността започне да запарва (не довеждайте до кипене!), изключете котлона.

 Добавете пресятото брашно и разбъркайте със силиконова шпатула. Само за 20 секунди тестото ще се събере на топка и ще се запари. Към леко охладеното тесто добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте хубаво с шпатула, докато се поемат напълно. Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим “горе-долу” без конвекция.

Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.

Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим “горе-долу” без конвекция.

Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.

За крема: смесете яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето и 1/3 от млякото. Когато всички бучки се разбият, налейте останалото мляко и поставете тенджерата на среден огън. Оставете да заври и сгъсти. Когато се появят характерни мехурчета, изключете котлона и добавете маслото, разбъркайте.

Охладете готовия блат под кърпа. Също така покрийте крема с прозрачно фолио в контакт. След това обърнете блата и нанесете целия крем на равномерен слой. Оставете 1 см от ръба празен, за да не изтече крема при завиването.

Завийте кората с крема на руло. Опитайте се да го увиете по-здраво.

Увийте рулото в хартия за печене. Поставете в хладилника да се стабилизира за поне 5 часа (за предпочитане цяла нощ).

Готовото руло се реже идеално. Не е гумено, много меко, с много крем. Вкусът е точно като еклер!

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.