Тайната е в специалната смес за намазване на корите, с която няма как да имате провал

Ако сте изпробвали всякакви рецепти за баница, но така и не успявате да я направите бухнала и сочна, днешната рецепта определено ще ви хареса. В нея има само 2 яйца, но въпреки това баницата бухва в тавата и става сочна и пухкава. Тайната е в специалната смес за намазване на корите, с която няма как да имате провал. Ето и рецептата за тази мераклийска баница:

Продукти:

500 гр. кори за баница 300 гр. сирене 2 яйца олио, сол За намазване:

1 пак.суха мая малко захар сол 3 яйца 4 кафени чаши прясно мляко 2 кафени чаши олио (разтопено масло) 2 с. л. брашно

Приготвяне:

Разтворете маята (може да използвате и прясна) в малко топла вода, добавете захарта и щипка сол. Когато шупне, смесете я с яйцата, брашното, млякото и олиото.

Разбъркайте добре с лъжица или миксер. Тестото трябва да с гъстотата на палачинково.

За плънката:

Смесете натрошеното сирене с разбитите яйца и сол на вкус. Вземете една кора и я намажете с четка със сместа за намазване. Отгоре поставете друга кора, намажете, след което покрийте с третата и отново намажете обилно. На третата кора сложете от плънката със сирене.

Леко прегънете краищата на кората, така че плънката да не изтече, след което я навийте на руло. Поставете рулата в намазнена тава за печене и печете за 35-40 минути на 220 ° С, докато баницата се изпече и зачерви хубаво.

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version