Благодарих на госпожа Любомирова, подарих на нея и на Ковачева съответно бяло и червено цвете и пожелах на всички да бъдат единни, да бъдат заедно, каза Петя Петрова

Диана Ковачева е новият директор на Основно училище „Братя Миладинови“, съобщи току-що БНР Бургас, с което потвърди новината на Флагман.бг, че точно Ковачева ще оглави елитното училище, което остана без директор след оставката на Снежа Любомирова. (ВИЖТЕ ТУК)

Ковачева е била представена тази сутрин на колектива от началника на Регионалното управление на образованието Петя Петрова в присъствието на председателите на двете синдикални организации. Тя има 14-годишен управленски опит като директор на Обединеното училище в кв. Горно Езерово. Тя става временно изпълняваща длъжността в „Братя Миладинови“ до избирането на титуляр след конкурс, какъвто има правото да обяви единствено министърът на образованието. Петя Петрова прогнозира, че това ще се случи до края на годината. След това Ковачева ще се върне в предишното си училище, което през това време ще бъде ръководено от нейна заместничка.

„Благодарих на госпожа Любомирова, подарих на нея и на Ковачева съответно бяло и червено цвете и пожелах на всички да бъдат единни, да бъдат заедно. Помолих госпожа Ковачева да сложи цветето в учителската стая и да не разпорежда на никой специално да го полива, за да бъде грижата за него колективно дело“ – каза Петрова, цитирана от БНР – Бургас.

Конкурсите за директори в други 16 бургаски училища са на финалната права. Днес се провеждат последните интервюта с кандидатите, след които ще бъдат определени и титулярите.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version