Това е несретникът Илко Захариев

След заплахите от Червения пират бяха предприети действия по задържането му. Разбрахме как се движи и къде ходи. Там се оказа, че има безплатен интернет. Той е ползвал публично достъпни мейли. Вчера се сдобихме с информация къде е и го задържахме. Това разказа шефът на Националната полиция Атанас Илков, пише 24 часа.

Вчера бе задържан Илко Захариев, подписвал се като Червения пират. Той бе изпращал заплашителни мейли до редица публични личности. Мъжът си е признал всичко. Той е психично болен. Следял новините и така решавал на кого да пише. Мъжът води скитнически начин на живот.

В Захариев били открити телефоните, от които писал заканите. Той ползвал 15 мейла, за да сипе заплахите. Писал до Мария Габриел, която е вицепремиерката и външна министърка, шефовете на СДВР и НАП Любомир Николов и Румен Спецов, както и други. Писал и преди месеци, когато отново бил задържан.

Мейли те са с идентичен текст, съдържали обиди, а накрая пишело, че има пистолет, обясни шефът на дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Владимир Димитров. Шефът на Националната полиция Атанас Илков и директорът на дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Владимир Димитров дадоха подробности за задържането на Червения пират

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version