Ако нямате ябълка, заменете ги с банани

Отлична рецепта за сочен ябълков кекс с вкус на популярния шоколад Milka. Резултатът е наистина отличен и у дома постоянно го правим. Шоколадовият кекс с ябълки по долната реецпта е чудесна алтернатива на празничен десерт, ако нямате време за торта или друг засукан сладкиш.

Количеството брашно трябва да се коригира според консистенцията на тестото – зависи основно от добавените ябълки, тъй като всеки вид има различна сочност и може да има и разлики в размера. Консистенцията на тестото трябва да бъде същата като при класически кекс.

Забележка: Ако нямате ябълки, можете да ги замените с банани или настъргани тиквички. Ето рецептата за невероятния Ябълков кекс Милка:

Продукти:

25 дкг кристална захар 4 жълтъка 4 белтъка 250 гр- мазнина (масло) 3 ябълки 250 гр. брашно 1 бакпулвер 1-2 млечни шоколада Милка 2 супени лъжици какао – по желание (заради цвета) Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта на пяна.

Почистете и настържете ябълките.

Ако нямаме ябълки, можем да използвате банани или настъргани тиквички.

Сложете шоколада да се разтопи и го оставете да изстине .

В жълтъчния крем добавете настърганите ябълки, какаото и разтопения шоколад.

Смесете бакпулвера с брашното и постепенно го добавете към разбитата маса.

Накрая добавете разбитите белтъци .

Сложете във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно .

Печете във фурната на 160 градуса за около 50 минути .

Глазура:

Готовия кекс можем да полеем с глазура, която приготвяме от разтопен с малко мазнина или сладкарска сметана шоколад Milka.

Да ви е сладко!

Източник: За жената

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version