Денков и Асен Василев леели сълзи за Навални, а благодарение на тях се финансирал режимът-убиец на Путин

От 1 януари не сме внесли нито един барел руски нефт, а цените на горивата стоят непроменени. Това обяви депутатът Делян Добрев на брифинг в Народното събрание от името на ГЕРБ. 

Тази теза изрази миналата седмица и лидерът на партията Бойко Борисов. С това те защитиха позицията, че „Продължаваме промяната“ са грешали, като са предупреждавали, че ако дерогацията за вноса на руския петрол бъде отменена преждевременно, цените ще се вдигнат и може да има недостиг на горива.

„Някой да е видял 4-5 лв. бензин и дизел по бензиностанциите? Не. Цените останаха непроменени. Някой да е забелязал да няма бензин или дизел? В която и да е бензиностанция – да са прехвърлени маркучите през колонките? Не! „Лукойл“ да са освободили хора? Да са спрели „Лукойл“ да работят? Внасяме изцяло, 100% не руски нефт и това не даде никакво отражение на пазара на горива в България“, посочи Делян Добрев. 

Той размаха и таблица с числа в долари, с които според него се финансирал режимът на Путин през „Лукойл“. От началото на войната на Русия срещу Украйна сумата била около 10 млрд. лв. И това било благодарение на съпредседателя на ПП Асен Василев, който е финансов министър, и на премиера Николай Денков, който е от същата партия.

Брифингът бе анонсиран от пресцентъра на ГЕРБ и бе излъчен на живо във фейсбук страницата на партията. Самият Делян Добрев, който се изявява като вътрешен опозиционер и противник на „сглобката“, увери, че в случая не говори само от свое име. Той се обадил и на колегата си депутат Даниел Митов – зам.-председател на партия ГЕРБ, за да бъдат заедно на брифинга. Той обаче не му вдигнал телефона.

„Така че не планирах да бъда сам. Просто в понеделник знаете, че няма много народни представители“, посочи Добрев. 

Той изрази възмущение, че премиерът Денков и финансовият министър Асен Василев сега ронели сълзи за Навални и се правели на най-големите защитници на демокрацията, а благодарение на тях „режимът-убиец на Путин“ получил огромно финансиране от България. 

Гледайте тук:

 

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version