Рецепта за сръбски кох с прясно мляко

Почти няма човек, който да не харесва този простичък и вкусен сладкиш. Направете го още днес, гарантирано ще ви хареса. Сервирайте го добре охладен от хладилника.

Сръбски кох с прясно мляко

Продукти за тестото: 6 яйца 6 супени лъжици захар 7 супени лъжици грис Продукти за заливката: 1 литър прясно мляко (краве или друго по избор) 20 г ванилова захар (2-3 пакетчета) 6 супени лъжици захар

Начин на приготвяне: Разделете яйцата, които преди това са били държани на стайна температура, на белтъци и жълтъци в отделни съдове. След това разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта.

Бийте достатъчно дълго, докато получите твърд и лъскав бял сняг, който не пада от лъжица. След това започнете да добавяте жълтъците, един по един, като непрекъснато бъркате с миксера.

Накрая добавете гриса и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа въздушна и ефирна. След като получите компактна смес я изсипете в предварително намазнена тава с размери 20х30см.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което веднага намалете на 180 градуса и печете около 20 минути до хубаво зачервяване. През това време пригответе заливката:

Сложете литър мляко в тенджера, след което добавете шест супени лъжици захар и 2-3 пакетчета ванилова захар на вкус. Сложете тенджерата на огъня и загрейте, докато заври. От момента на кипене варете още 6-8 минути на умерен огън.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и с помощта на черпак го полейте равномерно с топлото мляко. Оставете да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version