Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - С тази заливка баницата става уникална
Любопитно

С тази заливка баницата става уникална

11.02.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
С-тази-заливка-баницата-става-уникална
С тази заливка баницата става уникална


Поглезете любимите си хора на закуска с това неустоимо изкушение

Баницата е традиционно българско ястие, любимо на малки и големи. Приготвена от пластове тестени кори с различна плънка, в миналото тя е присъствала на всяка празнична трапеза.

В днешно време баницата постепенно е загубила връзката с празничната обредност и се е превърнала в ястие от ежедневието ни и в един от символите на българската национална кухня.

Предлагаме ви да си я приготвите по малко по-различен начин. На рецептата попаднахме в сайта gotvq.eu.

Бърза, хрупкава отвън и сочна отвътре, с наситен вкус… И всичко това – благодарение на божествената заливка!

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази уникална вкусотия:  12 готови кори за баница 250 гр. фино натрошено сирене 250 мл. течна заквасена сметана

100 гр. масло 20 мл. олио сол на вкус 

За половин килограм кори, ако искате баницата да е малко по-сочна, може да използвате двойна доза от продуктите, тоест 250 гр. масло и 500 мл. заквасена сметана

Начин на приготвяне:  Първо разтопете маслото на слаб огън. Добавете 2 супени лъжици олио към маслото и накрая добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечнобяла течна смес – това е заливката за корите.

Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват 3 кори. Намажете всяка кора със заливката, а върху третата сложете сирене. Сложете сиренето или изварата в изобилие, не пестете, баницата ще бъде още по-вкусна. Сгънете леко краищата, за да не се разлее плънката, след което навийте на руло.

Така опакованото руло нарежете на по-малки парчета. След това се подреждат върху намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата за печене).

Намажете рулцата хубаво с останалата заливка – направо ги залейте с нея. Оставете няколко минути да попие течността, след което поставете баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Извадете изпечената баница и я оставете да изстине малко, след което я сервирайте с чаша кисело мляко, айран или напитка по избор. Да ви е сладко!

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.